logo editura andrei saguna pic
 

Colecţii cărţi / 2010

Image

Managementul riscurilor financiar bancare

Autor(i) : Alexandru Olteanu, Mădălina Antoaneta Rădoi
An publicare : 2010
ISBN : 978-973-732-130-5
Conţinut : download PDF

Analiza ştiinţifică a resurselor financiar-bancare rămâne o disciplină recentă care se află la originea surselor de inspiraţie în pieţele financiare. Aplicaţiile gestiunii de bilanţ bancar au apărut mai târziu.
Literatura despre aceste subiecte este bogată şi ţine de înclinarea în particular de a exersa tehnicile financiar-bancare actuale.
În acelaşi timp, constatăm că acestea nu permit gestionarea bilanţurilor băncilor de a dispune de un suport eficace a activităţii lor.
Tratarea, fie că este simplistă, a acestei teme a gestiunii bilanţului care eventual este utilă ca o noutate în materie, fie că are un bun nivel tehnic în ce priveşte principalele produse tratate pe pieţele financiare şi a riscurilor ce le însoţesc.
Cartea este în particular actuală, deoarece permite totuşi o viziune critică, de ansamblu, a utilităţii tradiţionalei gestiuni de bilanţ şi limitei lor, precum şi perspectivele analizei bilanţurilor bancare în tratarea modului de coordonare a resurselor financiar-bancare şi a riscurilor aferente.
Acest aspect este o miză majoră în analiza şi stăpânirea resurselor bancare. Răspunsurile care se dau astăzi prin tehnicile de tip VAR, nu sunt suficiente pentru a înţelege realitatea resurselor bancare.
Cartea prezintă un dublu interes, în domeniul gestiunii bilanţului bancar şi a riscurilor şi un vector de reflecţie.