logo editura andrei saguna pic
 

Colecţii cărţi / 2006

Image

Perenitatea vlahilor în Balcani - istorie şi civilizaţie aromânească

Autor(i) : Aurel PAPARI
An publicare : 2006
ISBN : (10) 973-732-041-7
Conţinut :  [indisponibil] 

Programul ZILELE CULTURII AROMANE, initiat in anul 1994 de Fundatia Cultural Stiintifica Aromana Andrei Saguna din Constanta, a derulat in perioada 25-27 august 2006, a XIII-a editie a manifestarii, in parteneriat cu Societatea de Cultura Macedo-Romana si cu onoranta colaborare a Academiei Romane si a Societatii Romane de Radiodifuziune.
In cadrul acestui program se desfasoara anual Festivalul International de Folclor Aromanesc Parinteasca Dimandare precum ai Simpozionul Perenitatea vlahilor in Balcani; istorie si civilizatie aromaneasca.
In acest an, pentru a asigura o mai buna vizibilitate si un impact major, lucrarile Simpozionului Perenitatea vlahilor in Balcani s-au desfasurat la Academia Romana in Aula Heliade Radulescu.
Spectacolul de gala al Festivalului Parinteasca Dimandare a fost sustinut, vineri, 25 august a.c., la Sala Radio a Societatii Romane de Radiodifuziune din Bucuresti.
Programul a mai cuprins lansari de carte, parada a portului popular si spectacole in aer liber, pe esplanada Hotelului Saguna din Mamaia si pe scena Postului de Radio Constanta.
Presedintele Fundatiei Cultural Stiintifice Aromane Andrei Saguna
Prof. univ. dr. Aurel PAPARI