logo editura andrei saguna pic
 

Colecţii cărţi / 2006

Image

Valenţele folclorului macedoroman şi spaţiul dobrogean

Autor(i) : Mariana POPESCU
An publicare : 2006
ISBN : (10) 973-732-042-5
Conţinut : download PDF

Volumul "Valentele folclorului macedoroman si spatiul dobrogean" reprezinta incununarea investigarii stiintifice a unor teme de cercetare realizata la Universitatea Andrei Saguna, universitate care alaturi de Fundatia Andrei Saguna este implicata in stimularea cercetarii valorilor culturale ale unei arii istorico-geografice cu valori spirituale, care inca asteapta a fi descoperite si valorificate.
Autoarea subliniaza calitatile speciale ale folclorului macedoroman, care si-a pastrat cu tenacitate autenticitatea si care din pacate este prea putin cunoscut. Ea incearca si reuseste in mare masura sa diminueze aceste carente de cunoastere, atragand atentia asupra unui tezaur cultural care este in opinia noastra prea putin reprezentat in muzica culta.
Este adevarat ca lucrarea de fata reprezinta inca un demers singular in contextul muzicologiei contemporane, dar ne exprimam speranta ca exemplul sa fie urmat si de alti cercetatori, pentru a nu se pierde in uitare valori ale unui folclor cu radacini adanci in istorie si inca neexprimat pe masura in contemporaneitate.

Rectorul Universitatii Andrei Saguna din Constanta
Presedintele Fundatiei Andrei Saguna
Prof. univ. dr. Aurel PAPARI