logo editura andrei saguna pic
 

Colecţii cărţi / 2007

Image

Contracte civile - note de curs

Autor(i) : Vasile BÎCU
An publicare : 2007
ISBN : 978-973-732-064-3
Conţinut : download PDF

Somitate in lumea Dreptului, academicianul ION DOGARU - onorantul prieten al UNIVERSITATII ANDREI SAGUNA - aprecia in al sau TRATAT DE DREPT CIVIL. CONTRACTELE SPECIALE Editura All Beck, Bucuresti, 2004, ca direct sau indirect viata noastra este dominata de CONTRACT. Fie ca este un simplu schimb de bunuri, un imprumut, o vanzare-cumparare, o donatie, un depozit sau chiar un joc, CONTRACTUL - ca acord de vointe - reprezinta un instrument juridic fara de care orice comunitate umana este de neconceput.
Dintr-o atare perspectiva, apreciem cum se cuvine travaliul de investigare desfasurat de colegul nostru, lector univ. drd. VASILE BACU, care in recenta sa lucrare CONTRACTE CIVILE aparuta in Editura Fundatiei Andrei Saguna, Constanta, 2007 - argumenteaza cu claritate si convingere ca asemenea intelegeri exprima instrumente juridice indispensabile in domeniul atat de larg al contractelor speciale.
Elaborata intr-o viziune sistemica - ceea ce asigura finalitatea necesara in activitatea de predare-invatare, ca substanta a comunicarii didactice, - lucrarea CONTRACTE CIVILE se dovedeste a fi un real castig in procesul de formare a competentelor viitorilor juristi.

Prof. univ. dr. Aurel PAPARI,
RECTORUL UNIVERSITATII ANDREI SAGUNA