logo editura andrei saguna pic
 

Colecţii cărţi / 2007

Image

Drept roman - note de curs

Autor(i) : Vasile BÎCU
An publicare : 2007
ISBN : 978-973-732-061-2
Conţinut : download PDF

“...elaborata sub imperiul rigorilor specifice unui curs universitar, adevarata carte de invatatura pentru toti cei ce doresc consacrarea in arii problematice pe cat de complexe, pe atat de incitante ale stiintelor dreptului, care isi gasesc ratiunea prima si justetea de a fi pe baza argumentelor istorice aflate in insusi continutul DREPTULUI ROMAN, ca temei si sursa pentru cvasitotalitatea ramurilor de drept din societatile moderne.
...lucrarea exprima viziunea autorului asupra evolutiei istorice a STATULUI ROMAN, a izvoarelor DREPTULUI PRIVAT ROMAN in care locul central il ocupa LEGEA si JURISPRUDENTA . Remarcam, de asemenea, deosebit de bogata zestre informationala pe care autorul o pune la dispozitia celor interesati referitoare la PERSOANE si CAPACITATEA JURIDICA, la BUNURI patrimoniu, clasificare, posesiune, detentiune, proprietate s.a. SUCCESIUNI SI OBLIGATII definitie, structura, clasificari, contracte, obligatii etc.
O asemenea tratare demonstreaza in opinia noastra nu numai modul de a gandi al specialistului de inalta clasa profesorala, dar si stiinta unui autor consacrat in domeniu precum domnul lector universitar doctorand Vasile Bacu ridicata la arta lucrului bine facut.”

Prof. univ. dr. Ioan DOLTU
PRORECTOR AL UNIVERSITATII ANDREI SAGUNA